Nejlepší barefoot boty pro muže

Be Lenka logo Be Lenka
05.06.2024
Nejlepší barefoot boty pro muže

Není to tak dávno, kdy byla barefoot obuv považována za neobvyklou, nevzhlednou a byla přiřazována spíš k volnomyšlenkářům či „hipíkům“. Díky obrovské popularitě, kterou si tato jedinečná obuv za poslední roky získala, si našla cestu z okraje společnosti do jejího samotného středu a pyšní se výsostným postavením ve světě fashion.

Obsah článku

Obrovský zájem o barefoot obuv otevřel dveře nekonečných možností, co se designu a využití týká. Časy, kdy muži museli dělat kompromisy mezi funkčností a designem, jsou už dávno za námi. Nabídka Be Lenka barefoot bot pokrývá všechny potřeby moderního muže. Od stylových a nepřehlédnutelných modelů, přes minimalistické a nadčasové, od modelů vhodných na volný čas a sport až po boty vhodné do práce a na formální události. 

Proč si zvolit barefoot?

Lidské chodidlo je neuvěřitelně propracovaný mechanismus, který se skládá z 26 kostí, 30 kloubů a více než 100 svalů, šlach a vazů. Když jsme bosí, všechny části spolu fungují v dokonalé synchronizaci. Konvenční obuv nohu ve velké míře omezuje a ta nemůže fungovat tak, jak byla stvořena. Dochází k přetěžování jednotlivých částí, oslabují a ochabují svaly a úpony, hroutí se klenba, v tom nejhorším případě dochází k přestavbě kostí chodidla a deformitám. Barefoot obuv představuje jedinečný koncept, který noze umožňuje hýbat se tak, jak to příroda zamýšlela. Dokonale kopíruje tvar chodidla, nikde ho netlačí, nevytváří mu umělou podporu, nabádá ho k tomu, aby přirozeně pracovalo a samo se posilovalo, aby si užilo všechny benefity a svobodu chůze naboso, přičemž ho stále chrání před vnějšími vlivy. 

Z mnoha benefitů chůze naboso si připomeňme pár nejdůležitějších: 

  • Při chůzi v barefoot botách se posiluje chodidlo a celá dolní končetina.a zlepšuje se držení těla,balanc. 
  • Díky ultratenké a ohebné podrážce dochází k intenzivní neurostimulaci a komunikaci mezi chodidlem a mozkem, takže se tělo dokáže rychleji přizpůsobit měnícímu se terénu, čímž klesá riziko úrazu, nebo přetažení kosterně-svalového aparát.
  • Zlepšení propriocepce (vnímání svého těla v prostoru bez nutnosti vizuální kontroly).

Atribury barefoot obuvi

Pokud bota splní tyto atributy - anatomický tvar a široká přední část, zero drop, ultratenká a maximálně ohebná podrážka, flexibilní materiály a lehká váha boty – tehdy můžeme hovořit o barefoot obuvi. Kromě toho by měly být na výrobu použity vysoce kvalitní materiály a provedení by mělo být precizní, s důrazem na detail, funkčnost a dlouhou životnost boty. 

Investice do barefoot bot není sice nejnižší, ale díky benefitům, které barefoot obuv přináší, je to investice, která má smysl. Mnoho barefoot obuvi je investicí pro zdraví a pohodlí. Proto je nutné při výběru důkladnem zvážit, jestli obuv opravdu splňuje to, co by měla.. 

Boty na každou příležitost

Ještě před pár lety si mohli muži vybrat převážně ze dvou typů barefoot obuvi – tenisek a polobotek. Dnes už je tomu naštěstí jinak a moderní muž dokáže barefootem pokrýt všechny své potřeby, ať už na volný čas, nebo do práce. Pokud hledáte všestrannou, funkční a vysoce-kvalitní obuv na všechny příležitosti, bez nutnosti dělání kompromisů, neustále se rozrůstající nabídka modelů Be Lenka a Barebarics nabízí vše, co moderní muž potřebuje. 

Do práce i k obleku

Jsou příležitosti, kdy musí muž sáhnout po elegantnějších botách, ať už kvůli dress code v práci, nebo na formálnější událost. Elegantní, trendy a nadčasové modely polobotkového designu nechybí ani v nabídce. Model Be Lenka Cityscape je dokonale minimalistický a nadčasový, skvělý pro kapsulový šatník, ve kterém chce mít muž modely všestranného využití. Střihově jsou nižší než model Icon, proto jsou vhodné i do teplejšího počasí. Kromě univerzální černé a bílé jsou dostupné i v barvě Caramel Brown a Sage Green. Kdo říká, že smart casual musí být nuda? 

Ešte pred pár rokmi si mohli muži vyberať prevažne z dvoch typov barefootovej obuvi – tenisiek a poltopánok. Dnes už je tomu našťastie inak a moderný muž si dokáže barefootom pokryť všetky svoje potreby, či už na voľný čas alebo do práce. Ak hľadáte všestrannú, funkčnú a vysoko-kvalitnú obuv na všetky príležitosti, bez nutnosti robenia kompromisov, neustále sa rozrastajúca ponuka modelov Be Lenka a Barebarics ponúka všetko, čo moderný muž potrebuje. Absolutním must-have každého moderního muže je jednoznačně model barefoot mokasín Be Lenka Buena. Minimalistické, vyrobeny z prémiové kůže, nadčasové a trendy. Be Lenka Buena se hodí k obleku, zkráceným chino kalhotám, casual kraťasům, do práce i na volný čas. Be Lenka Buena, jedinečné unisex mokasíny ve stylu loafer představují ztělesnění nesmrtelné městské elegance a stylu. 

Model Be Lenka Synergy je podobně jako model Icon vyššího kotníčkového střihu. Be Lenka Synergy je dostupný ve dvou provedeních – bez zateplení a zateplený flísem (Be Lenka Synergy Fleece). Be Lenka Synergy nabízí modernímu muži nadčasovou klasiku, bezkonkurenční komfort a možnost všestranného využití. Hodí se k riflím i k obleku. 

Modely Icon, Cityscape a Synergy jsou díky svému minimalistickému designu neuveřitelně univerzální a nadčasové. Neměly by chybět v botníku žádného moderního muže, který už nechce dělat kompromisy mezi pohodlím a stylem. 

Do města

Mezi nejoblíbenější modely u mužů patří jednoznačně tenisky. Sneakersy už dávno nejsou jen obuví na sport a volný čas. V nabídce Be Lenka a Barebarics si každý muž najde vhodný model na každou příležitost, aktuálně je k dispozici více než 20 teniskových modelů, přičemž další čekají na své představení v sezóně jaro/léto ‚24. Ze všech vyberme pár, které by neměly chybět v šatníku žádného moderního muže, ať už si cení minimalistickou nadčasovost, nebo nepřehlédnutelný trendy design. Mimořádné popularitě se těší minimalistické modely Be Lenka Royale, Be Lenka Champ a Be Lenka Prime. Jednoduše se ladí k volnočasovým outfitům či do práce.. 

Mezi sportovnější a výraznější designy se řadí velmi populární model Barebarics Zing, který jsme nejnověji zařadili do kolekce i v provedení Barebarics Zing - High Top, takže můžete nosit svůj oblíbený pár tenisek doslova celoročně (což i hodně mužů dělá, že ☺). 

Muži, kteří se nebojí výraznějších kombinací a preferují statement kousky mimořádně miluji model Barebarics Revive, který okamžitě zaujme na první pohled unikátním designem a zároveň okouzlí bezkonkurenčním komfortem a svobodou pohybu. 

Během letních měsíců muži ocení modely Be Lenka Bali a Be Lenka Eazy. Slip-on tenisky na volný čas i do práce nabídnou nezaměnitelné pohodlí a barefoot svobodu i během nejteplejších dní. 

Do přírody i horského terénu

Tvrzení, že na turistiku do přírody je nutné mít pevnou obuv, je naštěstí už dávno vyvráceno. Odborníci se dnes shodují na tom, že ideální obuví do terénu je obuv, ve které noha cítí terén, po kterém se pohybuje, aby dokázala adekvátně a především rychle reagovat při jakékoliv změně. Be Lenka a Barebarics nabízí ve svém repertoáru hned několik modelů vhodných do přírody i na horskou turistiku. 

Oblíbený model Be Lenka Trailwalker je vhodný do lehkého terénu. Disponuje gumovou ochranou kolem celého chodidla, která zabrání promočení a oděru. Díky praktickému poutku je jednoduše připevníte na batoh.  Be Lenka Ranger je oblíbeným modelem z dílny Be Lenka a designově nejvíc připomíná„klasické“ turistické boty. Na rozdíl od nich však nabízí bezkonkurenčnou barefoot svobodu a vynikající ground feel. Měkké polstrování v oblasti kotníku přidá na pohodlí, obzvlášť během delších procházek, či v chladnějším počasí. 

Model vhodný na turistiku - Barebarics Voyager – zaujme hned na první pohled svým unikátním designem. Nedejte se zmást stylovým designem, tento model je opravdu funkční a podrží Vás i v náročnějším terénu. Lehkost a flexibilitu pleteniny a dravý grip tohoto jedinečného modelu ocení každý, kdo se nebojí překážek a miluje outdoorovou svobodu. 

Do fitka i na outdoorové sporty

Barefoot boty nejsou vhodné jen do práce a na volný čas, ale i na různé sportovní aktivity. Sportování v barefoot obuvi přináší nemalé množství benefitů. Model Be Lenka Whiz jsou lehké a prodyšné barefoot boty, vhodné do práce, na volný čas i na lehké sportovní aktivity. Model Be Lenka Dash udrží nohy svěží i během nejteplejších dní díky svršku z prodyšné pleteniny. Model je vhodný na volnočasové aktivity, lehký outdoor workout, či na běžné nošení do práce. Unikátní model ponožkových tenisek Be Lenka Stride je mimořádně lehký a disponuje podešví ActiveGrip (stejně jako i Dash Whiz), která zaručuje ještě lepší kontakt s povrchem, což oceníte především při aktivitách a sportu vyžadujícím balanc. Absolutní novinka, model Be Lenka Velocity, nabízí kromě dokonalých barefoot atributů a jedinečného designu vše, co při sportování muž potřebuje. Svršek tvoří kombinace textilie a TPU, díky čemuž model disponuje výbornou prodyšností. Zajímavý barevný detail ve formě semi-transparentní gradient fólie okouzlí na první pohled a dodává našemu nejsportovnějšímu modelu nádech výjimečnosti. 

Na doma

Be Lenka myslí na komfort Vašich nohou i v pohodlí domova. Většina lidí chodí doma bosa, ale pokud už z jakéhokoliv důvodu preferujete domácí obuv, nabízíme jedinečné Be Lenka Chillax. První nízké barefoot papuče nabízející maximální prostor pro Vaše prsty a zároveň skvělý tepelný komfort.. 

Díky popularitě, kterou barefoot zažívá a osvětě o potřebě zdravých a funkčních nohou, se nabídka v oblasti barefoot obuvi neustále rozšiřuje a pokrýval všechny oblasti života. Dnes už nikdo nemusí dělat kompromisy mezi tím, co diktuje dress code, svým osobním stylem, nejmodernějšími trendy a pohodlnou a funkční obuví. Barefoot obouvá každého bez ohledu na věk, pohlaví či povolání a má řešení pro všechny příležitosti a roční období. Užijte si barefoot svobodu v práci, k obleku, u sportu či v pohodlí domova. Vyberte si ze široké nabídky Be Lenka a dejte sbohem starým stereotypům. 

Barefoot papuče
Chillax - Ankle-cut - Beige

skladem všechny velikosti
2 290 Kč
8 veľkostí

Barefoot papuče
Chillax - Ankle-cut - Black

skladem všechny velikosti
2 290 Kč
8 veľkostí

Barefoot papuče
Chillax - Beige

skladem 4 velikosti
1 990 Kč
8 veľkostí

Barefoot papuče
Chillax - Amber Yellow

skladem 7 velikostí
1 990 Kč
8 veľkostí

Barefoot papuče
Chillax - Black

skladem 6 velikostí
1 990 Kč
10 veľkostí
Dostupné další barvy: (+-5)

Přihlaste 10% se k odběru našeho newsletteru

a získejte 10% slevu na Váš první nákup, exkluzivní nabídky a nejnovější informace.

Zajímají mě

Kliknutím na "PŘIHLÁSIT" souhlasíte se zařazením vaší emailové adresy do databáze provozovatele těchto stránek, a se zasíláním informací o jeho produktech a službách. Bližší informace o zpracování a ochraně osobních údajů a právech dotyčné osoby, jsou uvedeny zde