Dokonalé letní barefoot tenisky Be Lenka

Be Lenka logo Be Lenka
24.06.2024
Dokonalé letní barefoot tenisky Be Lenka

Patříte mezi ty, kteří na tenisky nedají dopustit a nejraději by je nosili celoročně, nebo jste ti, kteří vyhledávají praktickou obuv na konkrétní příležitosti a víte, že v létě se jednoduše neobejdete bez kvalitních tenisek? Ať už jste jeden, nebo druhý případ, a ještě jste nenašli ty správné letní tenisky, jste na správném místě! Na následujících řádcích si představíme pořádně žhavé modely z dílny Be Lenka, které by neměly chybět ve Vašem letním botníku.

Obsah článku

Dokonalá letní teniska neexis... nebo?

Většina lidí si neumí představit pařit si své nohy v letních horkách v uzavřených teniskách. Co když Vám ale řekneme, že to tak vůbec nemusí být? Že si můžete vychutnat komfort a styl dokonalých tenisek i během těch nejteplejších letných dní? Podívejme se spolu nejdříve na to, co dělá tenisku dokonalou letní teniskou. 

Co dělá tenisku dokonalým letním modelem?

Při koupi letních tenisek je důležité řídit se třemi základními kritériemi, a těmi jsou: prodyšnost, lehká konstrukce a komfort, kterou nabízí. Čeho přesně si tedy při výběru letních tenisek všímat? 

Prodyšnost materiálu

Lidská noha se přirozeně potí. Může za to přibližně čtvrt milionu (!!!) potních žláz, které se nachází na chodidle. Věděli jste, že v určitých situacích dokáže noha vypotit až čtvrt litru tekutiny za jeden den? Naštěstí se to neděje často, ale stále to nic nemění na tom, že noha během dne produkuje pot. Tak jako se každé chodidlo potí jinak, tak se mění i intenzita, v závislosti na fyzické aktivitě, či počasí. Je všeobecně známo, že při sportu a v létě se člověk potí více. Proto je velmi důležité při výběru letní obuvi právě zohlednit prodyšnost materiálu. Čím lépe noha v botě dýchá, tím se méně potí, pot se lépe odpařuje a celkově se cítí komfortnější a svěžejší. Proto jsou nejlepší volbou tenisky z tkané textilie, která právě zajišťuje skvělou prodyšnost, rychle schne a neuzavře nohu do parní sauny. 

Lehká konstrukce boty

S přibývajícími stupni venku odlehčujeme vrstvy a materiály, které na sobě nosíme. A to platí nejen o oblečení, ale i o botách. Ultralehké boty, u kterých zapomeneme, že je máme vůbec na nohách, jsou během letních veder úplným vykoupením. Není nic horšího, než se pařit v letních horkách s pocitem stokilových závaží na nohách. V létě jednoznačně platí, že méně je určitě vždy víc. Nízká váha boty nabírá ještě na větší důležitosti pokud se chystáme v létě sportovat. V teplém počasí dostává tělo při fyzické aktivitě pořádně zabrat, podstatně více než je tomu v chladnějších měsících, volba sportovních tenisek s nízkou váhou nám proto určitě prospěje. 

Komfort

Kritérium dokonalého komfortu platí celoročně, nejen v létě. Ale v létě má jakousi sladší příchuť. Tak jako se mění nálada podle počasí, tak se mění i naše vnímání pohodlí. Během zimy, kdy se co nejrychleji chceme dostat do tepla a shodit tlusté zimní boty, ho možná nevnímáme s takovou intenzitou, jako je tomu právě v létě. Člověk má přirozeně lepší náladu během pěkného, slunečného počasí. A chce si tyto chvíle naplno vychutnat. Není proto nic horšího, než když jediné, na co dokážeme myslet, je otlak na patě, nebo stlačené prsty. Dokonalý komfort a pocit svobody zajistí barefoot boty se širokou, anatomicky tvarovanou špičkou. Kdo jednou vyzkouší na vlastních nohách barefoot komfort, už se nebude chtít nikdy vrátit ke konvenční obuvi. K tomu přidaný benefit mikromasáže díky ultratenké podrážce a Vy si můžete vychutnat procházku po písku, kamínkách, či trávě s pocitem, jako kdyby jste byli bosí. 

Be Lenka letní tenisky

Be Lenka si pro Vás toto léto připravila tři dokonalé modely tenisek, které nejenže splňují, ale excelují ve všech třech výše uvedených kritériích, které z tenisek činí skvělého společníka na teplé letní dny. Pojďme si společně představit modely Velocity, Swift a Stride

Be Lenka Velocity

Pokud Vaše srdce touží po letních teniskách, které díky svému jedinečnému designu vynikají v davu a ostatní tenisky vedle nich blednou závistí, Be Lenka Velocity je to, co hledáte. Ztělesnění dokonalosti, na sport i na volný čas, do práce i na dovolenou. Be Lenka Velocity v sobě snoubí prémiový materiál a promyšlený unikátní design, o kterém se dá tvrdit, že je to opravdu one-of-a-kind, jediný svého druhu. 

Svršek Be Lenka Velocity tvoří kombinace textilu a TPU, dechberoucí detail vytváří semi-transparentní gradient folie s metalickým leskem, která připomíná nezbedně se vlnící mořskou hladinu, na které si hrají hřejivé paprsky slunce. Ultra lehký a dokonale prodyšný materiál činí z modelu Be Lenka Velocity ideální obuv na horké letní dny zalité sluncem. 

Model Be Lenka Velocity je dostupný ve čtyřech barevných kombinacích – All White, Black, Blue (nebesky modrá gradient folie na bílém podkladu) a Light Pink (baby růžová na bílém podkladu). Díky svému nepřehlédnutelnému designu a dokonalým barevným kombinacím je model Be Lenka Velocity širokospektrálně využitelný. Ve fitku budete díky němu nepřehlédnutelní, dovolenou si užijete v bezkonkurenčním pohodlí, v práci budete jako na obláčku a ve volném čase zazáříte jako hvězda na letní obloze. Ke kraťasům, legínám, dokonce i šatům. Představivosti se meze nekladou, jak seříká, sky is the limit ☺. S Be Lenka Velocity jsou Vaše možnosti nekonečné. 

Be Lenka Swift

Knitový model barefoot tenisek Be Lenka Swift potěší každého, kdo miluje minimalismus a nadčasovost. Model Be Lenka Swift je ideální volbou pro milovníky aktivního životního stylu, kteří se ale při výběru obuvi nechtějí limitovat jednostranným využitím. Be Lenka Swift dokonale zvládne svoji úlohu ve fitku, či při lehčím sportu, stejně i funkci neocenitelného společníka do práce, na toulkách městem na dovolené. 

Promyšlená kombinace syntetiky a textilie zajistí mimořádnou prodyšnost, barefoot parametry a ultralehké flexibilní materiály dodají luxusní feel a bezkonkurenční komfort. Tkaná textilie se dokonale přizpůsobí noze, důmyslné šněrování vše doladí tak, aby bota seděla jako druhá kůže. Pružný knit navíc zajistí, že obouvání a vyzouvání bude lehké jako letní vánek. 

Model Be Lenka Swit je dostupný ve čtyřech základních barvách – All White, Beige Cream, Dark Blue a Black – které jednoduše, ale efektivně ladí ke sportovním a casual outfitům. Díky minimalistickému a nadčasovému designu, prémiovým materiálům a ztělesnění barefoot dokonalosti, získáte v modelu Be Lenka Swift spolehlivého společníka na mnoho let. Vykročte do léta v barefoot pohodlí a užijte si slunce ve tváři, vánek ve vlasech a vůni mořského vzduchu na pokožce s Be Lenka Swift na nohách. 

Be Lenka Stride

Máte rádi jedinečný design, individualismus a bezkonkurenční pohodlí je pro Vás priorita číslo jedna? Hoďte očkem na barefoot letní tenisky Be Lenka Stride, mohou být totiž přesně to, co hledáte. Minimalistické, dokonale jednoduché, Be Lenka Stride povznesou lehkost Vašich kroků na vyšší úroveň. 

Dokonalou prodyšnost svršku zajišťuje unikátní kombinace tkané textílie a mikrovlákna. Mimořádně pružný a na dotek nebesky jemný knit se postará o to, že se Vaše nohy budou cítit jako v bavlnce. Vysoká prodyšnost svršku se postará o to, že i během těch nejteplejších dnů, či během aktivního výkonu budou Vaše nohy svěží a spokojné. Díky pružnému svršku se boty neuvěřitelně jednoduše obouvají, přičemž šnůrky poskytují možnost dotažení tak, aby bota seděla jako ulitá. Model disponuje praktickým poutkem, takže ho můžete hravě připnout na batoh a vydat se na své letní dobrodružství. 

Be Lenka Stride je aktuálně v nabídce ve třech barevných provedeních – Black, Grey & White a Blue & White. Minimalistický a nadčasový design, „ponožkový“ cut a univerzální barvy činí z Be Lenka Stride must-have model každého vyznavače aktivního životního stylu. Jednoduše se kombinuje ke sportovním outfitům i ležérnějšímu looku. V Be Lenka Stride si užijete ultimátní pohodlí při sportu, v práci i na dovolené. Vykročte do léta s Be Lenka Stride, unikátními letními barefoot teniskami a užijte si teplé slunečné dny v dokonalém pohodlí a s jedinečným stylem. 

Modely Velocity, Stride a Swift jsou veganské, vyrobeny s ohledem na životní prostředí. Všechny tři modely jsou vyráběny z prémiových materiálů a jejich podešev je prošitá a protože chceme, aby Vám naše modely dělaly radost co nejvíce, děláme vše proto, abychom jejich životnost prodloužili na maximum. 

Všechny tři modely disponují podešví ActiveGrip Neo, která je navržena pro aktivní pohyb. Díky svým výčnělkům přilne dokonale k povrchu a je mimořádně spolehlivá i když Vás venku zastihne letní přeháňka. Samotné modely jsou však určeny do suchého počasí, i když se nezaleknou ani mokrých chodníků. Podešev podporuje propriocepci a přirozenou biomechaniku chodidla. Podešev ActiveGrip Neo je ideální na situace, které vyžadují zvýšené nároky na balanc a stabilitu. 

Stejně tak jsou všechny tři modely vybaveny vyjímatelnou stélkou, která je kombinací recyklovaného PU a polyestru. Má antibakteriální vlastnosti a výborně odvádí vlhkost, což je v teplém počasí opravdu k nezaplacení. Pro delší životnost stélky a hygienický standard obuvi doporučujeme po každém nošení stélku vyjmout a nechat volně na vzduchu vysušit. Stélku nesušíme na přímém zdroji tepla a ani v sušičce. V případě potřeby můžeme stélku vyčistit, případně vyměnit za novou. Péče o stélku není radno podceňovat, neboť ve vlhkém prostředí se daří bakteriím a plísním, které nejenže snižují hygienický statut celé boty, mohou způsobit různé nemoci nehtů a chodidel a způsobují nežádoucí zápach. Přitom existuje lehká cesta, jak tomu celému zabránit. A to pravidelně stélky větrat, čistit a alespoň jednou ročně je vyměnit za nové. 

Pokud jste doteď hledali dokonalé tenisky na léto, které budou bezkonkurenčně pohodlné, sladce prodyšné a nebesky lehoučké, pevně věříme, že jste je právě našli. Ať už si vyberete designově unikátní model Be Lenka Velocity, praktický a univerzální model Be Lenka Swift, nebo jedinečný, „ponožkový“ model Be Lenka Stride, každý z nich určitě překoná Vaše očekávání. Na sport, do práce, na dovolenou, jako lehká součást příručního batohu na výlety, nebo jen tak na volný čas, toulky městem, nebo procházky po pláži, letní barefoot tenisky z dílny Be Lenka nikdy nezklamou a Vy je nebudete chtít vyzut ani když z Vás budou letní horka strhávat všechno oblečení. 

Přihlaste 10% se k odběru našeho newsletteru

a získejte 10% slevu na Váš první nákup, exkluzivní nabídky a nejnovější informace.

Zajímají mě

Kliknutím na "PŘIHLÁSIT" souhlasíte se zařazením vaší emailové adresy do databáze provozovatele těchto stránek, a se zasíláním informací o jeho produktech a službách. Bližší informace o zpracování a ochraně osobních údajů a právech dotyčné osoby, jsou uvedeny zde